وزیر ارشاد دولت نهم گفت: لوایح دو قلو که در آن کاهش اختیارات رهبری و نظارتی شورای نگهبان آمده بود در زمان دولت اصلاحات و در مجلس ششم تصویب شد که شورای نگهبان آن را رد کرد.
محمدحسین صفارهرندی دوشنبه شب در چهاردهمین نشست از سلسله نشستهای بصیرت که در مسجد اهل بیت قم برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر سه گفتمان در داخل کشور مطرح است، اظهار داشت: گفتمان نخست گفتمان غالب که همان جمهوری اسلامی است بوده و این گفتمان نظریهای است که حکومت از بعد از انقلاب اسلامی تاکنون با آن اداره شده است.
وی با بیان اینکه گفتمان دوم گفتمان حکومت غیر دینی و یا جمهوری بدون اسلام است، افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی کسانی بودند که طرفدار این نظریه بوده و میگفتند شما روی حکومت قید نگذارید و همان جمهوری کافی است و اسلام را روی آن نگذارید.
وزیر ارشاد دولت نهم ادامه داد: البته طرفداران حکومت غیر دینی در داخل کشور نمیتوانستند اظهار وجود کنند، چون مردم برای رضای خداوند انقلاب کرده بودند و اگر کسی بخواهد در انقلاب علم حکومت غیر دینی را بلند کند، علمش را بر زمین خواهند انداخت.
وی با بیان اینکه گفتمان سوم جمهوری اسلامی است که مقید باشد، خاطرنشان کرد: کسانی که وابستگی به کمونیستها، چریکهای فدایی خلق و... داشتند این نظریه را دنبال میکردند و راه حلی که بازرگان به امام پیشنهاد کرد این بود که شما در کنار جمهوری اسلامی یک قید دموکراتیک هم بگذارید و آنجا بود که امام فرمودند من به جمهوری اسلامی رای میدهم نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر.
صفار هرندی اضافه کرد: طرفداران جمهوری اسلامی که دارای قید اضافه باشد قصد داشتند که اسلام را با مایههایی از علم مبارزه که در آن زمان مارکسیست بود همراه سازند و این یعنی اینکه اسلام به تنهایی نمیتواند علم انقلاب را برای ما کامل کند، البته این تفکر در دهه 60 که فضای جامعه متاثر از دفاع مقدس بود نتوانست قد بلند کند.
وی با بیان اینکه بعد از پایان جنگ فضای جدیدی در کشور گشوده شد، یادآور شد: این زمان مصادف است با آغاز رهبری مقام معظم رهبری و در محیط بینالملل هم فروپاشی مارکسیست را شاهد بودیم و در این فضا بود که نظام لیبرال به سرکردگی غرب و آمریکا در جهان حاکم شدند.
وزیر ارشاد دولت دولت نهم گفت: بعد از رحلت امام خمینی (ره) برخیها میگفتند که آیا میشود نظام جمهوری اسلامی را با همان شخصیتهای دهه 60 ادامه داد و آیا ردایی که برای تن امام خمینی (ره) دوخته شده بود بر تن دیگری هم استوار خواهد بود، از همان موقع شبهه در ارتباط با ادامه جمهوری اسلامی مطرح شد.
وی با بیان اینکه عدهای که به بیت آقای منتظری امید بسته بودند دیگر مایوس شدند، تصریح کرد: کسانی که روی مقام معظم رهبری تشکیک میکردند بعدا هم گفتند که ما در زمان امام خمینی (ره) هم ولایت فقیه را قبول نداشتیم و بعدها مقالاتی نوشتند که اصلا ولایتی وجود ندارد و حتی برای رسول خدا هم ولایت نبوده است و آن هم وکالت بوده است.
صفار هرندی ادامه داد: مردم عادی که این صحبتها را میشنیدند میگفتند آنهایی که زجر کشیده انقلاب هستند و حتی نسبتهایی با امام دارند و از یاران نزدیک امام محسوب میشوند، مگر میشود بخواهند بر خلاف امام رفتار کنند.
وی با بیان اینکه در فتنه اخیر هم کسانی که نامزد انتخابات بودند و سردمدار و به یک جریان معارض تبدیل شدند، طرفدار جمهوری اسلامی مقید و مشروط بودند، یادآور شد: سال 83 مهدی هاشمی در مصاحبهای با یک روزنامه آمریکایی میگوید اگر پدر من رئیس جمهور شود قانون اساسی را به گونهای تغییر خواهد داد که اختیارات رهبری به اندازه اختیارات ملکه انگلیس در بریتانیا باشد؛ معنی جمهوری اسلامی مشروطه از این واضحتر میشود؟
وزیر ارشاد دولت نهم اضافه کرد: خانم فائزه هاشمی هم در اغتشاشات اخیر که خیابانهای تهران زیر پای گروه مفسدهجو لگد مال میشد که فیلم آن نیز موجود است نام آقا را با اهانت میبرد و میگوید که ایشان در زمان پدر من و آقای خاتمی که رهبر نبودند و چند سالی است که رهبر شدند، این همان بحثی است که دولت اصلاحات به عنوان لوایح دو قلو به مجلس ششم فرستاد و در آنجا تصویب شد ولی شورای نگهبان آن را بر خلاف قانون اساسی دانست و رد کرد.
وی گفت: در این لوایح آمده بود که اختیارات رهبری به رئیس جمهور واگذار شود، همچنین اختیارات نظارتی شورای نگهبان از آن گرفته شود.
وی بیان داشت: حاکمیت دوگانه یکی از کارهای دولت اصلاحات بود که به انجام آن افتخار میکردند و آنها میگفتند ما باید تلاش کنیم که حاکمیت دموکراتیک را در ایران افزایش داده و بخشی از قدرت رهبری را کاهش دهیم.