توافقنامه لغو روادید میان ایران و سوریه به امضای مقامات دو طرف رسید.
به دنبال سفر محمود احمدینژاد رییس جمهور کشورمان به سوریه، توافقنامه لغو روادید میان دو کشور به امضای مقامات طرفین رسید.
لغو روادید میان ایران و سوریه علاوه بر افزایش رابطه دوجانبه و حجم تبادل تجاری میان دو کشور، موجب تسهیل در سفر به این منطقه زیارتی نیز خواهد شد.
بر اساس این گزارش، روادید در سطح گذرنامههای سیاسی، خدمت و عادی لغو شده است.
این توافقنامه را متکی وزیر خارجه کشورمان و ولید معلم وزیر خارجه سوریه در حضور رؤسای جمهور دو کشور امضا کردند.
پیش از این منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به دمشق و مذاکره با همتای خود، به توافقهایی در اینباره دست یافته و دو طرف اظهار امیدواری کرده بودند که در آینده نزدیک، اسناد مربوط برای تبادل و امضای نهایی آماده شود.
برمبنای این توافقنامه اتباع تهران - دمشق با گذرنامه های سیاسی ، ویژه ، خدمت و عادی و همچنین اتباع دارنده اسناد مسافرتی شامل کارکنان حمل و نقل دریایی و هوائی و افراد دارای برگه عبور برای مسافرت به کشور دوم نیازی به اخذ روادید ندارند.
همچنین اتباع دو کشور می توانند بدون اخذ روادید، حداکثر 90 روز در کشور مقابل اقامت و در مدت شش ماه به طور مکرر تردد داشته باشند که اقامت بیش از نود روز اتباع با درخواست شخصی و یادداشت سفارت قابل تمدید است.
در این حال صدور روادید با حق کار، تحصیلی، پژوهشی، آموزشی، مطبوعاتی و پیوستن به خانواده و اقامت طولانی مدت در دو کشور برابر قوانین داخلی کشور پذیرنده خواهد بود.
اعطای روادید عادی به نظامیان هم به موجب توافق جداگانه از طریق مبادله یادداشت میان دو طرف مشخص میشود.
هر یک از دو طرف میتوانند بدون ارائه علت و یا بنا به حفظ نظم عمومی و ملاحظات امنیت ملی خود از ورود اتباعی که برابر قانون داخلی کشور ممنوع الورود هستند ، جلوگیری کنند و در صورت حضور در کشور مقابل اقامت وی را محدود و یا پایان دهند.
همچنین اجرای این توافقنامه یا بخشی از آن بنا به دلایل امنیتی، نظم عمومی یا بهداشت عمومی، به طور یک جانبه قابل تعلیق است.
مفاد این توافقنامه با توافق قبلی قابل اصلاح و تکمیل است و برای اجرا و تفسیر مفاد بندهای این موافقتنامه، دو طرف بایکدیگر رایزنی و مذاکره خواهند کرد واختلاف نظرها هم بدون مراجعه به طرف سوم یا محاکم بینالمللی حل و فصل خواهد شد.
این توافقنامه پس از گذراندن مراحل تشریفات قانونی داخلی، پس از سی روز از تاریخ دریافت آخرین یادداشت رسمی از طریق مجاری دیپلماتیک به مدت نامحدودی لازم الاجرا است ، مگر اینکه یکی از دو طرف به طور کتبی تصمیم خود را مبنی بر پایان دادن به اعتبار آن اعلام کند